Copland track


Na internetu se píše, že Copland track je to jednoduchá trasa, musím říct, že to bylo trošku náročnější, než jsem čekala. Po celou dobu jsme totiž šli do kopce po kamení a to je pro nohy docela namáhavé. Nicméně, ten výhled na okolní hory a řeku byl naprosto úchvatný a stál to za to.


Za nejtěžší část trasy jsem ale označila cestu po kamení, které mělo nepříjemnou vlastnost posouvat se pod nohama. To bylo skutečně otravné, ale vytrvalost se vyplatila. Nakonec jsme dorazili k přírodním termálním pramenům, kde jsme si po večeři mohli odpočinout. Byl to neuvěřitelný zážitek, kdy jsme se relaxovali v teplé vodě pod hvězdnou oblohou.


Pokud máte chuť na výzvu a toužíte po unikátním zážitku, určitě si nechte ujít Copland Track. Stezka nabízí nádherné scenérie, ale také určité náročnosti. Pokud se rozhodnete ji absolvovat, nezapomeňte na vhodné boty, ochrannou výbavu, dostatek tekutin a cukru.

Zasloužená odměna


Návštěva Waiho hot tubs byla naprosto zaslouženou odměnou po treku. Tato přírodní termální koupel se nachází ve městě Franz Josef.


Kádě jsou vybudované uprostřed přírody a nabízejí nádherný výhled na okolní hory a lesy. Voda v kádích je příjemně teplá a plná minerálů, což má pozitivní vliv na tělo i mysl. Navíc, díky své poloze vzdálené od civilizace, si můžete vychutnat klidné a příjemné prostředí.


Kromě kádí jsou zde k dispozici i sprchy a zázemí pro převlékání.


Celkově se jedná o skvělé místo k relaxaci a obnovení energie po náročném treku.