Focení skupinek je kapitola sama o sobě. Určitě se shodneme, že to není oblíbená věc, kterou bychom chtěli dělat. Všichni ale víme, že je velmi důležitá, hodnotná a do budoucna vzácná.

Kdy fotit skupinky?


Ideální doba na skupinové fotografie je hned po obřadu. Je to super v tom, že budete ještě všichni pohromadě. Pokud byste chtěli skupinky později, tak to jde, ale... Má to jednu nevýhodu, budete odtahovat hosty od zábavy, někdo už tam nemusí být nebo si bude dávat šlofíka.



Jak dlouho zabere focení skupinek?


To bohužel záleží kolik máte pozvaných hostů a jak moc dobře je to zorganizované. Můžeme to zvládnout za 15 minut, 30 minut, ale také za hodinu a déle.



Seznam skupinek


Pokud chcete jít brzy na oběd nebo neshořet na poledním slunci, tak moje rada zní: napište si seznam skupinek tak, aby hosté věděli o koho se jedná. Opravdu si dejte práci se jmény nebo přezdívkami. Nebude v tom chaos. Moje další rada je: pověřte jednoho člověka na organizaci. Všem to pomůže, opravdu. Dejte pověřené/mu seznam do ruky. Jeho/její úkolem bude připravovat skupinky na řadu. Díky tomu vše poběží jako po másle.



Jaké pořadí je nejlepší?


Já začínám s velkou skupinou všech svatebčanů, následně si nechám na místě rodinu ženicha a nevěsty a postupně ubírám nebo přidávám členy rodiny. Poté, co je rodina vyfocená, začínám fotit přátelé ženicha a nevěsty. Nakonec přicházejí nejbližší kamarádi (družičky, družba, svědci), které fotím už více uvolněně.

↓ níže se můžete podívat na stručný seznam skupinek ↓

Rodinné skupinky I

-

Rodina ženicha a nevěsty

Rodina ženicha

Rodina nevěsty

Babičky a dědečci

Rodiče + sourozenci

Rodiče ženicha a nevěsty

Rodiče ženicha

Rodiče nevěsty

Sourozenci ženicha a nevěsty

Sourozenci ženicha

Sourozenci nevěsty

Rodinné skupinky II

-

Tetičky a strýčkové ženicha

Tetičky a strýčkové nevěsty

Bratranci a sestřenice ženicha

Bratranci a sestřenice nevěsty

Přátelé I

-

z práce

z tábora

z hudebky

ze školy

...

Přátelé II

-

družičky

družba

svědci




+ děti



+ domácí mazlíčci